Collected This page has been added to your collection.
Subscribe to our RSS feeds

Clicking on subscribe will add an RSS feed into your default RSS reader.

Pages you have collected
4
Downloading your document Please provide us with your details before downloading your PDF.
*

* We promise not to pass your details on to anyone for any reason. For more details, please reaad our privacy policy.

Thank you.

Your document should download automatically.
If it doesn’t appear in your download queue, please click here.

Close
John McAslan + Partners Wins Commission for University of Edinburgh School of Geosciences

John McAslan + Partners has won an international competition to design the new GeoSciences Building for the University of Edinburgh. The University's School of GeoSciences is ranked in the top 16 such faculties worldwide and is the largest community of GeoScientists in the UK, home to 400 academics and research students.

Professor Sandy Tudhope, Head of School of GeoSciences at the University of Edinburgh, comments:
"The School of GeoSciences will be more than just a place of work and learning - it will be an inclusive and diverse community that reaches out to the city and beyond, where chance interactions between diverse users add to the creative flair and shared experience."

Hannah Lawson, Project Director at JMP, adds:
"Our concept for the new building for the University of Edinburgh School of GeoSciences is for a global meeting place - a vibrant space that creates an atmosphere of discovery and encourages the interaction and exchange of ideas relating to the factors and forces that shape our world. The new building will significantly enhance the School's reputation as a world-class academic community."

The 17,500 sqm project on the King's Building campus consolidates the existing accommodation into one building.
 
The new design will encourage communication between researchers and at the same time inspire students by allowing them to see the entire workings of a department.

A reinterpretation of the typical laboratory layout will achieve transparency throughout the building, visually connecting write-up areas, laboratories, group rooms and offices. The building will be unified by a dramatic central atrium.

Site Map