Collected This page has been added to your collection.
Subscribe to our RSS feeds

Clicking on subscribe will add an RSS feed into your default RSS reader.

Pages you have collected
4
Downloading your document Please provide us with your details before downloading your PDF.
*

* We promise not to pass your details on to anyone for any reason. For more details, please reaad our privacy policy.

Thank you.

Your document should download automatically.
If it doesn’t appear in your download queue, please click here.

Close
Passive Design
The practice's design for the Lavender Sure Start and Children's Centre in Tamworth, Surrey, provides a 1,000sqm neighbourhood nursery and community facility for the London Borough of Merton.  Conceived as a pavilion, the building provides flexible accommodation for community needs.  Modular in conception, the design facilitated off-site fabrication and speedy site assembly.  The building uses sustainably sourced building materials and is environmentally responsive through its aspect and orientation, optimising daylight penetration and natural ventilation, whilst mitigating solar gain through the application of external shading.
The Postgraduate Statistics Centre at Lancaster University was developed in response to orientation and programme; the south elevation is louvred to mitigate summertime solar gain with solar chimneys facilitating passive ventilation.
Site Map