Collected This page has been added to your collection.
Subscribe to our RSS feeds

Clicking on subscribe will add an RSS feed into your default RSS reader.

Pages you have collected
4
Downloading your document Please provide us with your details before downloading your PDF.
*

* We promise not to pass your details on to anyone for any reason. For more details, please reaad our privacy policy.

Thank you.

Your document should download automatically.
If it doesn’t appear in your download queue, please click here.

Close
British Embassy Algiers Landscape

The design of the British Embassy in Algiers reflects the cultures of both Britain and Algeria.  The 1,770sqm three-level building is set out on the axis of the retained neo-Moorish Ambassador's Residence dating from 1902. The design, preserving views out over the Bay of Algiers, was conceived as a series of curved, parallel walls carving gracefully through the sloping landscape to enclose the primary circulation space and office accommodation.  The circular geometry of the new landscape provides a dramatic setting for both new and old elements.

Read more >
  • Sector

    Landscape + Public Realm

  • Location

    Algiers, Algeria

  • Description

    -

  • Client

    Foreign and Commonwealth Office

  • Size

    4.5 ha

  • Cost

    -

  • Team

    John McAslan + Partners, Architect
    Arup, Multi-disciplinary Engineer
    Mace, Design and Build Contractor
    Munro White Hilton, Cost Consultant

  • Status

    Completed 2009

George Square Landscape + Public Realm Glasgow, Scotland 2012
Fenchurch Place Landscape + Public Realm London, UK 2004
Site Map