Collected This page has been added to your collection.
Subscribe to our RSS feeds

Clicking on subscribe will add an RSS feed into your default RSS reader.

Pages you have collected
4
Downloading your document Please provide us with your details before downloading your PDF.
*

* We promise not to pass your details on to anyone for any reason. For more details, please reaad our privacy policy.

Thank you.

Your document should download automatically.
If it doesn’t appear in your download queue, please click here.

Close
The British School, Rio de Janeiro

The practice is designing a new senior school and landscaped environment for The British School in Rio de Janeiro, adjoining the 2016 Olympic site. The long, low building, with a footprint of 130m x 19m, forms a 'porte cochère' gateway, creating a spectacular new entrance to the site.  Accommodation clusters are stacked, with voids between classrooms revealing circulation routes and core areas.  These nodes provide staircase and lift access, storerooms, and support accommodation for the senior school.  Elsewhere, accommodation includes a multi-purpose hall and LRC, classrooms, a 6th form common room, staff rooms with a private roof-top terrace, and changing rooms.

Read more >
  • Sector

    Landscape + Public Realm, Schools

  • Location

    Rio de Janeiro, Brazil

  • Description

    -

  • Client

    The British School

  • Size

    -

  • Cost

    -

  • Team

    -

  • Status

    2016

George Square Landscape + Public Realm Glasgow, Scotland 2012
British Embassy Algiers Landscape Landscape + Public Realm Algiers, Algeria 2009
Fenchurch Place Landscape + Public Realm London, UK 2004
Site Map